Qui som

L’equip de persones que formem ELISENDA SANTACREU Joies som:

Elisenda Santacreu Rull

La passió per la creació m’acompanya des de petita, el joc amb les mans sempre ha estat molt present a la meva vida: construir, canviar, combinar, tocar… Vaig estudiar gemmologia a la Universitat de Barcelona i joieria a l’Escola Massana, i en acabar vaig treballar en una empresa de joies i gemmes a Barcelona que em va permetre consolidar els meus coneixements. Tot i així, sentia la necessitat de poder crear i expressar amb un llenguatge propi, i el 1995 vaig tornar a la meva ciutat natal, Lleida, per fer realitat aquest projecte. Ara ja són més de vint anys creant i fluint dia a dia en el meu taller de joies, més de vint anys compartint, aprenent, respectant i posant el meu granet de sorra en aquest ancestral ofici de la joieria.

J. Ignasi Capdevila Montsech

Quan era un nen les eines i màquines del taller del meu pare, joier i escultor, van esdevenir joguines per mi. Això em va portar a estudiar a l’Escola Massana, on vaig descobrir que la joieria podia esdevenir un mitjà d’expressió artística. Després, al costat d’un joier de l’antiga escola amb quaranta anys de bagatge, vaig endinsar-me en l’alquímia, la màgia, i els secrets d’aquest ofici apassionant. Uns anys més tard vaig compartir taller amb d’altres joiers, un repte que em va fer créixer. Des del 2011 formo part de la marca ELISENDA SANTACREU Joies i és molt il·lusionant en tots els sentits.

Montserrat Rull Pujol

Vaig estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i he exercit la docència gran part de la meva trajectòria professional. Des que va néixer ELISENDA SANTACREU Joies he format part d’aquesta marca, i ara col·laboro sobretot en l’elaboració de collars i braçalets amb pedres semiprecioses. Crear aquestes composicions de colors m’enriqueix i em dona vida.

Filosofia

Estimem el nostre ofici. Cada una de les nostres joies està dissenyada i creada artesanalment; cada peça és única i configura un petit món de llum, textures i volums.


El nostre taller, a la ciutat de Lleida, és l’espai on donem forma a les idees i les emocions. Constantment busquem noves fonts d’inspiració, observem el món amb mirada d’orfebre per convertir qualsevol olor, imatge, so… en joia.


Entenem que la nostra evolució com a creadors ha d’estar sempre vinculada amb el moment present. Busquem emocionar, fer sentir, fer pensar. I això només pot ser fruit d’un diàleg amb el que passa al nostre voltant.


Ens agrada establir una connexió amb els nostres clients per poder aprendre, créixer i fluir en cada un dels dissenys.


I volem donar les gràcies a totes les persones que estimeu i valoreu l’art, les coses que neixen del cor i que es plasmen amb les mans: és això el que permet que el nostre projecte sigui realitat.


Gràcies.