Esdeveniments destacats

2019

Elisenda Santacreu joies dissenya i realitza l’anell guardó per al 45è Premi Memorial Margarida Xirgu, un reconeixement a la millor interpretació femenina de la temporada teatral barcelonina que atorga anualment l’Associació ADB amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. El guardó de l’any 2019 va ser un anell d’or de 18 quirats, una peça única creada de forma artesanal especialment per a l’ocasió. La tècnica martelé aplicada damunt els sinuosos fils d’or són el suport, la base on hi ha encastada una cristal·lització d’agulles de rútil daurades i hematites gris metal·litzat que simbolitzen l’espai imaginari des d’on l’actriu projecta les seves llums i ombres, des d’on l’actriu rutila.

2019

Elisenda Santacreu joies dissenya i realitza els guardons de la 13a edició del premi Ap! Lleida, que s’atorguen en reconeixement a l’èxit professional femení en diferents àmbits, des de la cultura i l’esport fins a la comunicació i l’emprenedoria empresarial.

El procés de recerca m'ha dut a fer una escultura a mà de línies sinuoses, femenines i dinàmiques, d'un color intens i daurat. A la part central hi trobem un penjoll que conté una pedra preciosa i que en cada guardó és de color i forma diferent. La premiada podrà extreure aquesta joia de l'escultura i dur-la posada per sentir-se més encoratjada en el seu dia a dia.

2010

Elisenda Santacreu va ser premiada amb el GUARDÓ JORGC DISSENY, atorgat pel Col·legi de Joiers, Orfebres, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya “en reconeixement de la seva professionalitat com a creadora de petits mons, que agafen volum i volen de les seves mans, peces de gran dificultat tècnica i riquesa imaginativa”.

Elisenda Santacreu és tota una emprenedora del nostre temps, que amb constància i perseverança creà el seu propi estudi-taller a Lleida l’any 96, on produeix i comercialitza per tota Europa les seves joies. Amb un alt nivell formatiu, des dels seus inicis ha participat en exposicions alternatives i del propi JORGC (l’Estellera), i ha col·laborat amb diverses publicacions.